Till helgen tänkte jag slunga årets första honungsskörd.
Denna honung är nyslungad, svensk honung är då naturligt flytande.
Med tiden så kristaliserar honungen och blir fast. Om biodlaren inte rör honungen och bryter ner kristallerna succesivt blir sockerkristallerna stora och hungen upplevs som gryning. Detta är den mest naturliga honung man kan få.
Om biodlaren rör honungen eller ympar honungen med lite av förra årets fasta honung så blir koncistensen fast och lenare.
Men denna honung är alltså flytande från början och kommer kristallisera naturligt.
Boka honung här, gärna innan torsdag så vet jag hur många tomburkar jag ska köpa in: https://notterhagens-bigard.storedo.com/
Läs mer om honungens konsistens här: https://alltomhonung.se/konsistens/
De olika samhällena jag har har olika temperament, några är lugna och stillsamma och andra är väldigt intensiva.
Med de intensiva får man träna på att hålla sig lugn.
OJ! Vad kul, vilken respons! Jag fick lov att rodda om i burkmängden, tog bort 700g och la till 16 extra 500g istället. Jag vågar inte lova bort mer än 20 kg innan jag sett mängden.