Efter förra skattningen skulle jag jobba några dagar och sen skulle min efterlängtade semester börja, men jag var så slut och det i kombination med att både jag, Fia och katten Signe blev sjuka så var vi på landet, men jag besökte aldrig bina, de fick vara i fred.
Men den 6-7/8 var det dags igen för att skatta, hade inga fler ramar att stoppa ner och det var för sent på säsongen tyckte jag för att tillsätta tomma mellanväggar för dem att bygga ut.
Denna honung är nu upptappad på burk och väntar på kristallisering.
I år hade jag ingen honung som hade en bra konsistens att ympa på, så jag fick röra den på traditionellt vis, en gång om dagen tills den var redo. 9 dagar tog det i år, men då hade jag inte fått fram burkar ännu, så 12 dagar fick den röras innan det var dags.
Tyvärr hade min leverantör av burkar slut på klassiska 700g burkar, så i år kommer jag bara att ha 500g och 350g.


Nu kommande vecka är det slutskattning och invintring som hägrar.
Då skattar jag den sista honungen och ersätter den med sockerlösning, jag använder färdigblandad Bifor som jag köper på 16kg hinkar, 1 hink per samhälle fungerar för mig, men då skattar jag inte så noga från yngelrummet utan den honungen får de behålla själva.
Så nu blir sista chansen för säsongen för er som önskar köpa färsk flytande honung.
Har idag ingen aning om hur mycket det blir, men så fort jag vet öppnar jag bokningen.
Lämna ett svar